1399/09/01 :تاریخ انتشار

پیام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی به مناسبت هفته بسیج

باقرزاده.jpg

باسمه تعالی

این روزها سال‌روز تشكیل نهاد بسیج به فرمان حضرت امام خمینی (ره) است و همین ایام بهانه‌ای است تا بار دیگر یادی کنیم از این نهاد مقدس که در هر زمان با درك شرایط و موقعیت انقلاب و كشور از هیچ گونه خدمت و یاری‌رسانی به آن دریغ نورزیده است. به هر حال هدف از تشکيل بسيج مستضعفين ايجاد توانايي‌هاي لازم در آحاد جامعه به منظور دفاع از کشور، نظام جمهوري اسلامي و همچنين کمک به مردم به هنگام بروز بلايا و حوادث غيرمترقبه مي‌باشد. بسيج جايگاهي ملکوتي است. مکاني براي درس چگونه زيستن انسا‌ن‌ها، جايگاه عشق و صفا و صميمت و در يک کلام، شهيد جبهه‌ها و قهرمان يا مظلوم پشت جبهه‌هاست. به یاد داریم که بيش از يك‌سال از صدور فرمان امام خميني(رحمة الله عليه) مبني بر تشكيل بسيج نگذشته بود كه رژيم بعثي عراق در تحقق اهداف پليد نظام سلطه جهاني، هجوم همه جانبه خود را به ميهن اسلامي ما آغاز كرد.

به راستی كه بسیج و گرامی‌داشت مقام و جایگاه آن با برگزاری سمینارها در حالی كه هیچ تلاشی برای به فعلیت رساندن نیروی عظیم نهفته در وجود بسیجیان صورت نگیرد راه به جایی نخواهد برد. در هر حال درخشندگی امروز نظام اسلامی، تا حد زیادی مدیون بسیج و حضور همه جانبه مردم در آن بوده است، اگر بخواهیم مفهوم بسیج و بسیجی را در ادبیات انقلاب اسلامی جستجو كنیم، چارهای جز بیان مراد حضرت امام (ره) از بسیج و بسیجی نداریم. در اندیشه امام(ره) بسیج نهادی است اجتماعی با ابعاد متعدد. در این نگرش بسیج دیگر صرفاً سازمانی نظامی نیست كه فقط در زمان جنگ و برای دفاع در مقابل دشمن شكل گرفته باشد، بلكه نهادی است وسیع و پاسخگوی نیازهای اساسی و حیاتی جامعه. بسیج در صورتی می تواند نهادی جامع و شامل جهات متعدد و پایدار شناخته شود كه نیازهای دایمی و باورها و ارزش های فرهنگی پدید آورنده آن به روشنی تعریف شوند، این نیازها ممكن است اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و یا نظامی باشند. به فرموده امام(ره) «بسیج شجره طیبه و درخت تناور و پر ثمری است كه شكوفه‌های آن بوی بهار وصل و طراوت یقین و حدیث عشق می دهد، بسیج مدرسه عشق و مكتب شاهدان و شهیدان گمنامی است كه پیروانش بر گلدسته‌های رفیع آن، اذان شهادت و رشادت سر داده اند. بسیج میقات پا برهنگان و معراج اندیشه پاك اسلامی است كه تربیت یافتگان آن، نام و نشانی در گمنامی و بی‌نشانی گرفته‌اند». بدین ترتیب بسیج یعنی حضور بهترین و بانشاط‌ترین و باایمان‌ترین نیروهای عظیم ملت در میدان‌هایی که برای منافع ملی، کشورشان به آنها نیاز دارد، همیشه بهترین و خالص‌ترین و شرافتمندترین و پرافتخارترین انسانها این خصوصیات را دارند. بسیجیان از نگاه مقام معظم رهبری جوانانی هستندکه از لذات و هوس‌های جوانی برای خدا گذشتند و مردانی که محبت زن و فرزند و یار و دیار را در قربانگاه عشق الهی فدا کردند. در انتها باید اذعان کنیم که بسیجیان در این شرایط بیماری همه‌گیر کرونا امروز دوش به دوش کادر درمانی در سراسر کشور عزیزمان در حال خدمت‌رسانی هستند و مطمئن هستیم که خداوند عزیز خود پاداش عظیم به آنان عطا خواهد نمود. اینجانب به نوبه خود هفته بسیج را به مقام معظم رهبری، بسیجیان، همکاران دانشگاهی و نیز مردم عزیزمان تبریک و تهنیت عرض می کنم. انشالله که بتوانیم در سال جهش تولید در عرصه خدمت رسانی و تولید علم پیشگام باشیم.

من الله التوفیق

دکتر علی باقرزاده