1398/10/09 :تاریخ انتشار

امام جمعه خوی در دانشگاه: قشر جوان جریانات و حوادث سیاسی را ریشه‌یابی و تبارشناسی کند

DSC_4020.jpg

امام جمعه خوی گفت: باید قشر جوان، روشنگر و فرهیخته جریانات و حوادث سیاسی را ریشه‌یابی و تبارشناسی كنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از خوی، حجت‌الاسلام سیدرضی موسوی‌شكوری در مراسمی که به مناسبت سالروز حماسه ۹ دی در مسجد حضرت بقیه‌الله دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی و با حضور دانشگاهیان، بسیجیان و تعدادی از مسئولان برگزار شد، اظهار کرد: «كسانی كه در ارتباط با حادثه سال ۸۸ و حوادث دیگری كه پس از انقلاب با آنها مواجه شدیم، بحث می‌كنند، دو گروه هستند.»

وی افزود: «یك گروه افرادی هستند كه به تبارشناسی افراد و جریان‌ها توجهی ندارند و حوادث را صرفاً در ظرف آن حوادث می‌سنجند و اینكه آفرینندگان و حامیان وقایع چه انگیزه‌هایی داشته‌اند و یا چه سوابقی دارند را در نظر نمی‌گیرند. با این نگاه به قضایا، نتیجه‌گیری درستی به دست نخواهد آمد و اگر رویدادها را به صورت اساسی ریشه‌یابی نكنیم هر سال باید شاهد تكرار اینگونه حوادث باشیم؛ بنابراین باید قشر جوان و روشنگر و فرهیخته اینگونه جریانات را ریشه‌یابی و تبارشناسی كنند.»

امام جمعه خوی ادامه داد: «پس از انقلاب مشروطه چند جریان سیاسی مهم در صحنه سیاسی و اجتماعی ایران ظهور پیدا كرد، یكی از این جریان‌های منحرف، جریان روشنفکری یا تجددگرایی است كه زادگاه آن اروپاست و افرادی مانند میرزا ملكم‌خان، تقی‌زاده، فروغی و كسروی سردمدار آن بودند و اینان به پیروی از اهداف خود تز اسلام منهای روحانیت را ترویج می‌دادند و نهایتاً موفق شدند روحانیت را از مشروطیت كنار بگذارند.»

موسوی‌شكوری بیان کرد: «جریان دوم ملی‌گرایی است که پیروان این افکار در قالب تفکرات پان‌ایرانیستی، نهضت ملی‌کردن صنعت نفت را قبضه و آیت‌الله کاشانی و شهید نواب صفوی را منزوی کردند و نهایتاً با گروه‌های چپ به معنای پیروان تفکرات کمونیستی مواجه هستیم که جریان سوم را شکل می‌دهند.»

وی با یادآوری برخی از وقایع تاریخ انقلاب خاطرنشان کرد: «ریشه هرکدام از  حوادث و گروه‌های نوظهور مسئله‌دار سیاسی حال حاضر ایران به یکی از این جریان‌های منحرف پس از مشروطه وصل می‌شود و مشکلاتی که اکنون با آنها مواجه هستیم و یا مسائل اساسی که مقام معظم رهبری مطرح می‌کنند و بر زمین می‌مانند به این علت است که بیشتر کارگزاران مؤثر دولت به همین تفکرات و جریانات منحرف وابسته هستند.»

DSC_4013.jpg

DSC_4009.jpg